Op bezoek bij de bieb

Vanavond, maandagavond 5 juli, werden we uitgenodigd bij de Flevomeer Bibliotheek Urk. En wat een warm ontvangst en een leerzame avond. Anja Kramer en Agnita de Jong hebben laten zien dat de bibliotheek op Urk voor zoveel meer doelen dient dan een plek om boeken te lenen. Denk bijvoorbeeld aan digitale cursussen voor ouderen en hulp bij mensen om hun online zaken te regelen. Daarnaast biedt de bieb ook een plek voor men die thuis geen pc hebben, of een rustige plek nodig zijn om te zitten en te studeren. Deze zomer biedt de bieb ook een zomerprogramma en laat hiermee zien dat ze zich op diverse gebieden binnen de samenleving wil inzetten. Daarmee laat de bieb ook zien dat het stoffige imago van boeken huren wel verleden tijd is. Zij zijn een nieuwe weg ingeslagen met een ander aanbod, waar een groot deel van Urk al met plezier gebruik van maakt. Zo’n 35 procent van de plaatselijke bevolking is lid van de bieb. En hiervoor wil bibliotheek Urk naast een kenniscentrum ook een educatieve en maatschappelijke bijdrage leveren. Hoe mooi is dat!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *